Ploile din ultimele zile au favorizat apariția hribilor și în pădurile Sălajului, ciuperci deosebit de apreciate de gurmanzi. Sub formă uscată, în conservă sau proaspeți, hribii sunt utilizați la prepararea unor mâncăruri delicioase. „Capturi” semnificative au fost înregistrate mai ales în pădurile din zona Meseș, dar și în cele de pe Valea Someșului, la Ileanda sau Rus. Silvicultorii atrag însă atenția și asupra riscurilor mai ales acolo unde culegătorii nu pot face diferența între ciupercile otrăvitoare și cele comestibile. Zeci de sălăjeni au ajuns în ultimii ani la spital în urma intoxicațiilor cu ciuperci necomestibile. Medicii și silvicultorii recomandă prudență, pentru prevenirea unor eventuale incidente.
[…] Ploile din ultimele zile au favorizat apariția hribilor și în pădurile Sălajului, ciuperci deosebit de apreciate de gurmanzi. Sub formă uscată, în conservă sau proaspeți, hribii sunt utilizați la prepararea unor mâncăruri delicioase. „Capturi” semnificative au fost înregistrate mai ales în pădurile din zona Meseș, dar și în cele de pe Valea Someșului, la Ileanda sau Rus. Silvicultorii atrag însă atenția și asupra riscurilor mai ales acolo unde culegătorii nu pot face diferența între ciupercile otrăvitoare și cele comestibile. Zeci de sălăjeni au ajuns în ultimii ani la spital în… Citeste mai mult […]